#
Estàs llegint...
Eines i aplicacions, Xarxes Socials

a què juguem amb les xarxes socials?


Moltes vegades, quan parles amb gent que no està avesada amb les xarxes socials, o gent que té un negoci que encara no està a la xarxa acabes amb la sensació que no acaben d’entendre la magnitud del tema. És cert que és un món molt canviant i que cal una mica d’adaptació i que suposa molts canvis a com s’ha concebut la comunicació des de pràcticament sempre. La societat de la informació ja és un sector econòmic clau en la majoria de països desenvolupats i l’Estat Espanyol, tot i que més tard, s’està apuntant amb molta força.

L’implementació de la societat de la informació modifica el funcionament corrent d’una societat. Pot sembla molt exagerat i fins i tot un punt idealista, però el ben cert és que l’arribada d’internet, la banda ampla, la fibra òptica, els smartphones o les xarxes socials ha canviat la manera que tenim de relacionar-nos (i també el número de gent amb que connectem) totalment. Aquesta relació més personal també es produeix amb la relació dels ciutadans i empreses amb l’administració i les institucions, que s’agilitza i suposa un estalvi per a aquestes últimes.

Que la informació és el quart poder ja és un paradigma bastant extés. Amb les xarxes la informació canvia de mans i sobretot allò que canvia d’una manera radical és la direcció de la comunicació. Abans els ciutadans havíem d’esperar l’arribada de la informació (per tant filtrada i manipulada) des d’uns mitjans que feien una comunicació unidireccional. Ara hem canviat a un paradigme bidireccional o matricial i consumim i produim informació a parts iguals. Aquest canvi que sembla lògic ha alterat el paper dels mitjans i la necessària adaptació a aquest, al mateix temps que ens deixa, en tant que usuaris o propietaris d’una marca la possibilitat de fer-nos un espai a la xarxa pels nostres mitjans…i l’assessorament d’un professional en la gestió 2.0.

Si tens una marca (que pots ser tu mateix) o un negoci o un producte fes-li una ullada al vídeo que hi ha a continuació. Amb la comunicació 2.0 tens la oportunitat de fer-te un espai on molts encara no hi són presents, amb un cost molt reduit al costat de les tarifes publicitàries convencionals. Tens la oportunitat de crear tu mateix el teu missatge a la xarxa i de tenir sempre una orella plantada al sector o al teu públic que et permetrà avaluar i corregir d’una manera més àgil. Si encara no tens presència a la xarxa és un bon moment per a plantejar-t’ho. I si t’has decidit i necessites assessorament pots trobar-me a annapenaaso@gmail.com

About Anna Peña i Aso

Nascuda a la ciutat de València i tinc 26 anys. Són llicenciada en periodisme per la Universitat de València (2004) i Màster executiu en direcció de Xarxes Social per a l'Empresa i Community Manager per la Universitat d'Alacant (2012). M'apassionen les xarxes socials i ajudar a la gent a familiaritzar-se amb aquest nou entorn. No crec que ens gurús, així que estaré encantada de seguir aprenent amb els lectors d'aquest blog. Em trobaràs a més de en aquest blog a: Facebook: http://www.facebook.com/annapenaaso Twitter: @annapenaaso LinkedIn: http://es.linkedin.com/in/annapenaaso

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Anna Peña i Aso

Subscriu-te per RSS amb Feedburner

Gent que passa a veure el piset

  • 3.501 visites

Introdueix el teu e-mail per a seguir aquest bloc per rebre els nous posts al teu e-mail

Join 11 other followers

Puilades ací i allà

Error: Please make sure the Twitter account is public.

%d bloggers like this: